20-30
3,9 kg CO2e
Laktosfri
Thailändsk sallad med jasminris, nötfärs, färska örter och jordnötter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Jordnötter,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- neutral olja
- svartpeppar
Dressing
Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
½-1 tsk
Socker
1 msk
Japansk soja (Sojabönor)
1 förp
Sallad
Koriander
20 g
Mynta
20 g
Tomat
1 st
Snackgurka
1 st
Köttfärs
Neutral olja
Nötfärs
250 g
Svartpeppar
Soja- och ingefärssås (Sojabönor, Vete)
1 förp
Till servering
Jasminris
135 g
Hackade jordnötter (Jordnötter)
40 g
Näringsvärde per portion
- Energi 713 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 79 g
- Protein 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Salladen går lika bra att servera allt var för sig!
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Dressing: Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka vitlök. Pressa limesaft i en skål och blanda ner limeskal, vitlök, chili flakes (efter egen smak), socker och japansk soja. Smaka eventuellt av med mer socker.
- Sallad: Grovhacka koriander och mynta. Skär tomat i små klyftor. Skär snackgurka i tunna skivor (gärna på mandolin). Lägg allt i en salladskål (se tips!).
- Köttfärs: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek nötfärs på hög värme ca 4 min. Krydda med lite svartpeppar och tillsätt soja och ingefärssåsen. Stek ytterligare ca 1 min, tills nötfärsen är helt genomstekt.
- Blanda salladen med dressingen.
- Servera thailändsk sallad med nykokt jasminris och köttfärs. Toppa med hackade jordnötter.