20-30
Vegetariskt
Spaghetti med italiensk ost, råstekt grön sparris och rostad mandel
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete,
- mandel
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- smör
- vetemjöl
- vitvinsvinäger
- vatten
- salt
- svartpeppar
- olivolja
Till servering
Spaghetti (Vete)
200 g
Mandelspån (Mandel)
25 g
Ruccola
30 g
Pastasås
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Smör (Mjölk)
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Vatten
1 dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Tanelli hårdost (Mjölk, Laktos)
1 st
Salt
Svartpeppar
Råstekt sparris
Grön sparris
1 knippe
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 692 kcal
- Fett 30 g
- Kolhydrater 80 g
- Protein 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till pastakoket i punkt 4.
- Rosta mandelspån i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg i en skål till servering.
- Pastasås: Hacka schalottenlök och vitlök. Fräs i en liten kastrull med smör ca 2 min. Pudra ner vetemjöl. Tillsätt vitvinsvinäger, vatten och grönsaksbuljong. Låt sjuda ca 1 min. Tillsätt vispgrädde och sjud ytterligare ca 3 min. Finriv Tanelliost och blanda ner i såsen. Mixa ihop med stavmixer. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Koka spaghetti enligt tidsangivelsen på förpackningen.
- Råstekt sparris: Skär bort roten från grön sparris, ca 2 cm. Skär sedan sparrisen i ca 3 cm långa bitar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs sparris ca 2 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
- Blanda nykokt pasta med pastasås och ruccola. Servera toppad med råstekt sparris och rostad mandel.